Op welke manier kunnen socio-culturele organisaties inzetten op langdurige cultuurparticipatie van jongeren tussen 12 en 18 jaar? Samen met de studenten Sociaal-Cultureel werk van de Erasmushogeschool Brussel stomen we een tweetalige buurtwandeling klaar die zal plaatsvinden op 3 mei in Schaarbeek.

Tijdens deze wandeling bezoeken we verschillende organisaties in de buurt van het Colignonplein die werken rond cultuurparticipatie van jongeren van 12-18 jaar. Deze activiteit vindt plaats in het kader van het Move It Kanal-project.

©Lasso

Hoe kan je als organisatie jongeren motiveren en waar vinden zij hun motivatie? Hoe kan cultuurparticipatie een belangrijke rol spelen voor deze jongeren? De organisaties die we bezoeken zullen hun visie toelichten en laten zien hoe zij concrete antwoorden formuleren op deze vragen. We bezoeken Transfocollect, Zinneke, Try-Out Brussel/Alba en Bouillon de Cultures.

We starten bij het gemeentehuis van Schaarbeek (Colignonplein) en na de wandeling wordt er tijd gemaakt om bij te praten met een drankje. Het exacte parcours van de buurtwandeling wordt in de komende weken bekend gemaakt.

Bedoeld voor jeugdwerkers, cultuurwerkers, leerkrachten,socio-culturele werkers, vrijwilligers, animatoren, ...