Documentatie

 • 02/07/2014

  Cahier - Interact # 6 stelt de kunstenaar in Brussel centraal. Lasso & BKO/RAB vroegen aan journaliste Julie Rodeyns om een aantal interviews af te nemen met verschillende kunstenaars die in hun werk een centrale plaats geven aan de Brusselse stedelijke realiteit. Het gaat hier om kunstenaars die er expliciet voor kiezen om projecten te ontwikkelen samen met Brusselse verenigingen, groepen, bewoners,...

  Meer lezen
 • 13/06/2014

  Een overzicht van interessante publicaties, werkdocumenten en organisaties over 'vrijwilligerswerk in de culturele sector'.

  Meer lezen
 • 28/05/2014

  Op woensdag 14 mei 2014 organiseerden Lasso en Vitamine C in de Beursschouwburg ARTopia. Het was een avond over de sociale kracht van kunstenaars, boordevol breinvoeding, inspiratie en kennismaking, waar Airan Berg samen met muzikant Tuur Florizoone meer toelichting gaf bij zijn acht utopia's.

  Meer lezen
 • 25/05/2014

  Van bij de oprichting van Culture & Démocratie, in 1994, wilde de organisatie cultuur promoten als een democratische waarde. Culture & Démocratie is doorheen de jaren geëvolueerd en richt zich nu vooral op het recht op te participeren aan het culturele leven. Neuf essentiels pour comprendre les « droits culturels » et le droit de participer à la vie culturelle, geschreven door Céline Romainville is een publicatie die aansluit bij die evolutie in de ideeën en acties die Culture & Démocratie al twintig jaar ontwikkelt.

  Meer lezen
 • 06/05/2014

  Op 29 april 2014 vond in BRONKS de inspiratiedag van Brede School plaats. Het verslag is nu beschikbaar.

  Meer lezen
 • 29/04/2014

  In het vijfde Cahier - Interact gaan we dieper in op de (complexe) kwestie van het cultuurbeleid in Brussel. Daarnaast legt Laurence Jenard (ex-directrice Recyclart en voorzitster RAB) uit hoe een multidisciplinaire organisatie als Recyclart omgaat met de verschillende niveaus die in Brussel bevoegdheden rond cultuur hebben. Het Cahier wordt afgesloten met een beschouwend interview met Ruth Collier en Ilke Adam, die vanuit hun eigen achtergrond een goed zicht hebben op het cultuurbeleid, het beleid rond interculturaliteit, diversiteit en participatie in de Vlaamse en in de Franse Gemeenschap én op de situatie in Brussel.

  Meer lezen
 • 17/04/2014

  Op 4 februari 2014 vond de Dag van de Cultuureducatie plaats. Het centrale thema was cultuur en verlies. Het verslag van die dag is nu beschikbaar, zowel via foto's, audio-opnames, powerpoints en video's.

  Meer lezen
 • 14/04/2014

  Omgaan met de diversiteit en inspelen op de grootstedelijke leefwereld van Brusselse kinderen en jongeren is voor heel wat leerkrachten en andere onderwijsprofessionals een uitdaging. Tijdens deze inspiratiedag op 18 maart 2014 stonden we stil bij een aantal recente artistieke projecten in Brusselse scholen. Aan de hand van een aantal getuigenissen maakten we kennis met de verschillende projecten.

  Meer lezen
 • 02/04/2014

  Om erfgoedinstellingen inzicht te geven in de meerwaarde van het structureel inbedden van diversiteit voor hun werking organiseerde FARO samen met The National Archives van het Verenigd Koninkrijk op 20 maart 2014 de studiedag ‘Mainstreaming Diversiteit’. De presentaties die die dag gegeven werden, zijn nu beschikbaar.

  Meer lezen
 • 03/03/2014

  BKO/RAB, het Vlaams Theaterinstituut en Dēmos startten medio 2012 een intensief onderzoek naar talentontwikkeling van jong (divers) kunstzinnig talent. Het resultaat van dat onderzoek is gebundeld in de publicatie 'In nesten. Over talentontwikkeling en interculturaliteit in de podiumkunsten'.

  Meer lezen