• Move It | Internationaal scholenproject rond creativiteit in Brussel

  Move It, een internationaal project met kunstenaar Airan Berg, werd dit schooljaar (2013-2014) in zes Brusselse scholen georganiseerd. Het project plaatste creativiteit centraal en richtte zich op de samenwerking tussen leerlingen, leerkrachten en kunstenaars. Lasso was als Brussels netwerk voor cultuurparticipatie en kunsteducatie de coördinator van het project.

  Meer info >>>

 • Kunst voor Ketjes en BrusselArt

  Bezoek ook de twee Lasso-projectwebsites:

  Kunst voor Ketjes
  wil Brusselse kinderwerkingen een handje toesteken bij het vinden en organiseren van toffe culturele uitstappen voor groepen kinderen tussen 3 en 12 jaar. Meer info >>>

  BrusselArt
  wil organisaties en verenigingen uit Brussel en Vlaanderen een handje toesteken om de weg te vinden naar het rijke Brusselse kunstenaanbod. Meer info >>>

Nieuws

 • 26/06/2014

  Bazart, een jeugdbeweging waar je speelt met kunst en cultuur, is een initiatief van Mooss. Bazart gaat nu ook van start in Brussel en is op zoek naar groepsbegeleiders.

 • 24/06/2014

  Veel anderstalige Brusselaars willen hun Nederlands in de praktijk oefenen. Vrijwilligerswerk doen bij een Nederlandstalige organisatie kan voor hen een ideale oplossing zijn. Samen met de Brusselse vrijwilligersorganisatie Het Punt vzw lanceerde het Huis van het Nederlands Brussel in 2014 het kwaliteitslabel ‘Oefenkans NL’. Er worden twee workshops georganiseerd waarin aan organisaties meer info gegeven wordt.