• Move It | Internationaal scholenproject rond creativiteit in Brussel

  Move It, een internationaal project met kunstenaar Airan Berg, werd dit schooljaar (2013-2014) in zes Brusselse scholen georganiseerd. Het project plaatste creativiteit centraal en richtte zich op de samenwerking tussen leerlingen, leerkrachten en kunstenaars. Lasso was als Brussels netwerk voor cultuurparticipatie en kunsteducatie de coördinator van het project.

  Meer info >>>

 • Kunst voor Ketjes en BrusselArt

  Bezoek ook de twee Lasso-projectwebsites:

  Kunst voor Ketjes
  wil Brusselse kinderwerkingen een handje toesteken bij het vinden en organiseren van toffe culturele uitstappen voor groepen kinderen tussen 3 en 12 jaar. Meer info >>>

  BrusselArt
  wil organisaties en verenigingen uit Brussel en Vlaanderen een handje toesteken om de weg te vinden naar het rijke Brusselse kunstenaanbod. Meer info >>>

Nieuws

 • 17/07/2014

  Het internationaal kinderfilmfestival Filem'On, dat dit jaar plaatsvindt van 26 oktober tot en met 2 november, is op zoek naar jongeren van 12 tot 16 jaar die in de tienerjury willen zetelen.

 • 16/07/2014

  Tijdens het seizoen 2013-2014 werkte het Huis van Culturen intensief rond het thema 'De vier elementen'. De programmatie, de ateliers en dus ook de creatieve vakantiestages lieten zich inspireren door aarde, vuur, lucht en water. In 2014-2015 gaan ze ermee verder, vertrekkend vanuit de ontmoeting van telkens twee elementen. Voor de stages tijdens de vakanties is het Huis van Culturen op zoek naar kunstenaars die met de kinderen willen samenwerken rond die thema's.