Op donderdag 5 december organiseert Lasso de BrusselArt Toernée, een inspiratiedag rond cultuur op maat van groepen uit het volwassenenwerk (socio-culturele verenigingen, welzijnsorganisaties en volwasseneneducatie). Een ideale gelegenheid om je netwerk van Brusselse organisaties uit diverse sectoren verder uit te breiden!

Tijdens een cultuurmarkt ontdek je het aanbod van verschillende Brusselse cultuurhuizen en culturele organisaties specifiek voor volwassenen die in groep op stap gaan. Perfect om je programma of vrijetijdskalender vorm te geven dus! De volgende organisaties zullen aanwezig zijn: Kuumba, KVS, Met-X, BrukselBinnensteBuiten, Kunstenfestivaldesarts, Ultima Vez, Cinematek, Labolobo, Bronks, Citizenne, BELvue, Mim, Museum Kunst & Geschiedenis, Hallepoort, Africa museum, Brusselse gemeenschapscentra, KWB, De Munt, Géopolis, Bozar & VGC Paspartoe. 

Aansluitend heb je de keuze tussen de sessies: 

1/ Intergenerationeel werken
2/ Intercultureel werken - volzet

Je hoort er inspirerende praktijkverhalen van mensen die dagelijks aan de slag gaan met deze thema’s.

Lasso is solidair met de acties van ‘Vuurwerk’, een oproep aan de Vlaamse regering om méér te investeren in mensen en samen-leven. Daarom willen we alle deelnemers van onze inspiratiedag de ruimte geven om ook naar het ‘Knalmoment: middenveld & cultuur meets VRT’ te gaan, door ons programma in te korten. 

© Simon Blackley

Programma

11:30 Onthaal + welkom

11:45 Lunch + cultuurmarkt (Kuumba)

Culturele organisaties en cultuurhuizen lichten hun aanbod op maat van groepen volwassenen uit. Tijdens dit lunch- en netwerkmoment doe je nieuwe inspiratie op, daarenboven pitchen enkele organisaties de hoogtepunten van hun aankomende activiteiten.

13:00 Sessie 1 | Intergenerationeel werken (Kuumba)

In deze sessie voeren bevlogen organisaties een pleidooi voor meer projecten die generaties met elkaar verbinden. Je krijgt er tips en ervaringen voorgeschoteld om zelf intergenerationeel te werk te gaan. Volgende organisaties geven hun kijk op het thema: Labolobo, LDC Cosmos, Brede School Woluwe, Ultima Vez & Den Teirling. Deze sessie wordt in goede banen geleid door Anick David van het Brussels Ouderenplatform.

13:00 Sessie 2 | Intercultureel werken (Muziekpublique) - VOLZET

Superdiversiteit, multiculturaliteit,... Culturele verscheidenheid is vaak niet weg te denken uit ons dagdagelijks werk. Maar hoe weerspiegelt die diversiteit zich binnen je eigen organisatie? We laten enkele organisaties met een Brusselse werking aan het woord die een voortrekkersrol hebben op vlak van interculturaliteit, waaronder Agentschap Integratie & Inburgering, Kuumba, FMDO, Minderhedenforum, Globe Aroma & VGC. Zij leggen uit hoe ze ondersteuning bieden rond diversiteit op verschillende niveaus in organisaties.

14:45 Einde

Kom meer te weten over de sessies: 

1. Intergenerationeel werken
2. Intercultureel werken - VOLZET

De toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht via het formulier hieronder voor 2 december 2019.

Praktische info

Wanneer?

Donderdag 5 december 2019, 11:30-14:45

Waar?

Kuumba (Waverse Steenweg 78, 1050 Elsene) & Muziekpublique (Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Elsene)

Deelnemen?

Inschrijvingen afgesloten