Op maandag 16 september 2019 organiseert Lasso een infosessie over de speelse gespreksmethode BabbelArt, voor leerkrachten, vormings- en (kunst)educatieve medewerkers, professionals uit het jeugdwerk, socio-culturele veld en de culturele sector. Kies zelf welk deel van het spel je wilt ontdekken!

Programma

14:00 Onthaal en introductie

14u15 Maak je keuze: welk deel wil je ontdekken?

Keuze 1 Deel 1/ In dialoog over artistieke talenten en culturele interesses

Keuze 2 Deel 2/ Organiseer je ideale kunstenfestival

15:45 Terugkoppeling en afronding

Babbel wat?

BabbelArt is een tweetalige, speelse gespreksmethode die gespeeld kan worden in verschillende contexten vb. als opwarmer van een project, als onderdeel van een cultureel traject, als inspraakmethodiek voor het vrijetijdsprogramma, voor het aanreiken van oefenkansen Nederlands of Frans. We starten de vorming met een algemene introductie over de gespreksmethode. Daarna kan je kiezen in welk deel je je wil verdiepen. 

De gespreksmethode bestaat uit twee delen die los van elkaar kunnen gespeeld worden. In deel 1 vormen 50 disciplinekaartjes zoals theater, dans, muziek maar ook meer hedendaagse uitingen als gaming en street art het uitgangspunt. Aan de hand van deze kaartjes komt een blikverruimend gesprek op gang, over de plaats van kunst en cultuur in het leven van de deelnemers.  

In deel 2 organiseren de deelnemers hun eigen ideale kunstenfestival. Zo worden ze uitgedaagd om ideeën aan te reiken, samen plannen te maken, beslissingen te nemen én tot een concreet resultaat te komen.

AANSLUITEND: Vanaf 16u kan je vrijblijvend aansluiten bij het slotmoment ‘Applaus’: Met APPLAUS! sloegen Kaaitheater, Kunstenfestivaldesarts, Bronks, KVS en Beursschouwburg twee jaar lang de handen in elkaar om oefenkansen Nederlands te creëren. Ze nodigden jonge mensen uit in hun kunstenhuizen, waar ze workshops volgden en voorstellingen en concerten bezochten. Ze leerden elkaar én Brussel kennen en maakten zich al die kunstplekken eigen. Op maandag 16 september van 16:00 tot 18:00 wordt er op het dakterras van de Beursschouwburg teruggeblikt op de twee leerrijke jaren en worden de plannen voor de toekomst bekend gemaakt. Wil je hier graag aan deelnemen? Schrijf dan in via deze link >>>

Praktische info

Wanneer?

Maandag 16 september 2019 

Waar?

Beursschouwburg, A.Ortstraat 20-28, 1000 Brussel 

Deelnemen?

Inschrijven via onderstaand formulier 

Prijs?

Deelname is gratis. Bij deelname aan deze infosessie kan je BabbelArt aankopen aan een voordeeltarief van €39 (ipv €49). 

Taal?

NL