Deze activiteit is voorbij, lees hier het verslag.

Hoe kunnen jongeren volop deelnemen aan educatieve kunstprojecten? Op welke manier kunnen jonge deelnemers zich ruimten op school, in kunstcentra of openbare plaatsen toe-eigenen? Hoe benaderen kunstenaars, leerkrachten (focus secundair onderwijs), pedagogen en cultureel bemiddelaars het raakvlak tussen instellingen, kunst en onderwijs?

Op vrijdag 10 mei organiseren Lasso en BOZAR samen een meertalige inspiratiedag. Aan de hand van zes rondetafelgesprekken gaan we dieper in op de uitwisseling tussen kunst en onderwijs. We hebben gekozen voor actuele thema’s die inspelen op wat er leeft op het snijvlak tussen kunst en onderwijs en bieden zo een gevarieerd programma aan.

Programma

9:30 - 10:00 Onthaal

10:00 - 10:30 Plenaire opening (Next Generation, Please! en Move It Kanal)

10:30 - 12:00 Rondetafelgesprekken

12:00 - 12:30 Plenair slot

12:30 - 13:30 Lunch + bezoek expo Next Generation Please!


Per tafel nemen verschillende experten deel, die op basis van eigen ervaringen het gesprek aangaan met de deelnemers. Dit zijn de tafels en de experten:

 • Internationaal samenwerken doet ertoe (ENG)
  Met Cosmin Manolescu (choreograaf en artistiek directeur van Serial Paradise Company in Boekarest) en Peggy Brandon (directeur Mocca, expertisecentrum cultuuronderwijs in Amsterdam)
 • Tools voor creativiteit (NL/FR)  
  Met Jochem Devens (artistiek begeleider bij KAMO vzw) en Tom Goris (Artistieke en zakelijke leiding MUSE-E Belgium)
 • Actietheater: instrument voor verandering (FR/NL) 
  Met Abdelhak Chenouili (leerkracht en mede-oprichter theatergezelschap Ras El Hanout) en  Stéphane Gornikowski (coördinator La Générale d’Imaginaire in Rijsel)
 • De kracht van zingen (NL/FR)
  Met Laurence Ejzyn (publiekswerking coördinator BOZAR) en Sara Moonen (artistieke coördinatie en productie MetX)
 • De kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap (FR/NL)
  Met Joke Vander Mijnsbrugge (Project Coördinator - Gluon Educatie) en Arnaud Matagne (operationeel directeur MoMuse MuséeMolenbeekMuseum)
 • Van dansprojecten naar duurzaam samenwerken (NL/FR)
  Met Pol Coussement (artistiek leider van Passerelle, platform voor jonge dans in Kortrijk en Genk) en Julie Lemenu (begeleider en leerkracht beeldende kunsten CEFA Anderlecht)

Tijdens het onthaal op de dag zelf kan je kiezen aan welke rondetafel je deelneemt.

De inschrijvingen zijn nu voorbij. Heb je vragen of meer informatie nodig, neem dan contact op met lies.vanhauwere@lasso.be.


Praktische info

Wanneer?

10 mei 2019

Waar?

BOZAR

Ravensteinstraat 23

1000 Brussel

Deelnemen?

De inschrijvingen zijn nu voorbij. Heb je vragen of meer informatie nodig, neem dan contact op met lies.vanhauwere@lasso.be.


Prijs?

Gratis

Taal?

NL/FR