Hoe verbreed je als cultuurwerker je netwerk binnen verenigingen en organisaties van personen met een migratieachtergrond? Daar wil Lasso je dit seizoen graag extra bij ondersteunen. Een eerste vormingsactiviteit in een reeks is deze infosessie. De Brussel-medewerkers van het Minderhedenforum zullen een schets geven van het veld van federaties, zelforganisaties en ondersteunende diensten en ook de rol van deze organisaties en hun beroepskrachten toelichten. FMDO stelt met veel plezier hun website Scan4Diversity voor, een online-platform ter promotie van de activiteiten van socioculturele verenigingen met een migratieachtergrond.

Na de pauze gaan we tijdens de gesprekstafels dieper in op een aantal Brusselse praktijken en de vragen rond interculturaliteit die leven bij Brusselse cultuurwerkers. Deze infodag richt zich in de eerste plaats tot cultuurwerkers uit de Brusselse kunsten- en erfgoedsector en uit het socioculturele veld, maar iedereen die interesse heeft in het thema van deze dag is welkom.


PROGRAMMA

09:30 Onthaal met koffie

09:45 Welkom en introductie door Lasso

10:00 Schets van het veld van federaties en zelforganisaties door Sophia Honggokoesoemo en Aline Nyirahumure van het Minderhedenforum

10:30 Toelichting over SCAN4Diversity door Elie Marechal van FMDO: een online-platform ter promotie van de activiteiten van socioculturele verenigingen met een migratieachtergrond.

11:00 Koffiepauze

11:15 Dialoog en uitwisseling – gesprekstafels

12:30 Broodjeslunch

13:30 Einde voorzien

PRAKTISCHE INFO

Wanneer? Woensdag 26 oktober 2016

Waar? Minderhedenforum, Vooruitgangsstraat 323, 1030 Brussel

(Tramhalte Thomas of op 5' wandelen van het Noordstation)

Voor wie? Cultuurwerkers uit de Brusselse kunsten- en erfgoedsector en uit het socio-

culturele veld, maar iedereen die interesse heeft in het thema van deze dag is welkom.

Deze infosessie is gratis, vergeet je zeker niet in te schrijven via onderstaand formulier!

SAVE-THE-DATE !

Noteer ook alvast zaterdag 19 november in jullie agenda!

Dan kan je als cultuurwerker samen met Lasso naar het netwerkmoment van het Minderhedenforum @ Muntpunt, meer info volgt binnenkort.

Praktische info

Wanneer?

Woensdag 26 oktober 2016

Waar?

Minderhedenforum - Tramhalte Thomas of op 5 min wandelen van het Noordstation

Deelnemen?

Inschrijving via onderstaand formulier is verplicht

Prijs?

Gratis