Deze activiteit is voorbij, bekijk hier het verslag.

Pour la version française, cliquez ici.

Dinsdag 16 mei is het weer zover! In samenwerking met vier laatstejaarsstudenten sociaal-cultureel werk van de Erasmushogeschool Brussel organiseert Lasso ook dit jaar een buurtwandeling in één van de boeiendste wijken van Anderlecht, namelijk Kuregem, rond metrohalte Clemenceau.

Kuregem is een wijk die te kampen heeft met verschillende sociale uitdagingen. In het licht van deze uitdagingen stelt zich de vraag hoe je jongeren warm kan maken om deel te nemen aan culturele activiteiten. En vooral, welke organisaties engageren zich hiertoe? Deze wandeling is een uitgelezen kans om inzicht te krijgen in hoe een aantal organisaties in de wijk de link tussen jongeren en cultuur proberen te versterken. De studenten van de Erasmushogeschool Brussel zijn jullie gids.

Tijdens de buurtwandeling bezoeken we onder meer het jeugdhuis Alhambra en Rezolution (multimedia-ateliers voor jongeren met als insteek de wijk) en wordt er meer verteld over circusschool Cirqu'Conflex. Verder wordt er ook een getuigenis gegeven door iemand die zelf is opgegroeid in de wijk en vertelt een straathoekwerker van JES over haar werking met jongeren in de wijk. Cultuurwerkers, leerkrachten, jongerenwerkers, … iedereen met een hart voor jongeren en een passie voor cultuur, is welkom!

De bijdragen tijdens deze wandeling zijn afwisselend in het Nederlands en Frans, indien nodig wordt er simultaan getolkt. Plaats van afspraak is het plein aan de metrohalte Clemenceau (uitgang hospitaal), kruis alvast 16 mei aan in je agenda (13:00-16.30 uur). Het aantal plaatsen op deze wandeling is beperkt. Deze activiteit is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk via dit formulier.

Deze wandeling is een activiteit in het kader van Move It Kanal, een stadsproject (2015-2021) van Lasso en de EHB Opleiding Sociaal Werk i.s.m. JES vzw, d'Broej, RAB/BKO, L.E.S. Molenbeek, IHECS. Het project wordt ondersteund door het Brussels hoofdstedelijk gewest en de Europese Unie in het kader van EFRO Brussel.

Meer info: charlotte.michils@lasso.be.


Vorig jaar verkenden we de Maritiemwijk in Molenbeek, het verslag daarvan vind je hier.

Praktische info

Wanneer?

Dinsdag 16 mei 2017 (13:00-16:30)

Waar?

Plein aan Clemenceau nemen (metro-uitgang Hospitaal)

Prijs?

Gratis

Taal?

Nederlands en Frans