Deze activiteit is voorbij. Het verslag kun je hier lezen.

Op welke manier kunnen socio-culturele organisaties inzetten op langdurige cultuurparticipatie van jongeren tussen 12 en 18 jaar? Samen met de studenten Sociaal-Cultureel werk van de Erasmushogeschool Brussel stoomden we een tweetalige buurtwandeling klaar die zal plaatsvond op 3 mei in Schaarbeek.

Tijdens deze wandeling bezochten we verschillende organisaties in de buurt van het Colignonplein die werken rond cultuurparticipatie van jongeren van 12-18 jaar. Deze activiteit vond plaats in het kader van het Move It Kanal-project.

©Lasso

Hoe kan je als organisatie jongeren motiveren en waar vinden zij hun motivatie? Hoe kan cultuurparticipatie een belangrijke rol spelen voor deze jongeren? De organisaties die we bezoeken zullen hun visie toelichten en laten zien hoe zij concrete antwoorden formuleren op deze vragen. We bezochten Transfocollect, Zinneke, Try-Out Brussel/Alba en Bouillon de Cultures.

We spraken af aan het gemeentehuis van Schaarbeek (Colignonplein) en na de wandeling werd er tijd gemaakt om bij te praten met een drankje. Het exacte parcours van de buurtwandeling komt binnenkort online alsook het presentatieboekje van de studenten.

Bedoeld voor jeugdwerkers, cultuurwerkers, leerkrachten,socio-culturele werkers, vrijwilligers, animatoren, ...

Praktische info

Wanneer?

donderdag 3 mei 2018 tussen 13u en 16u

Waar?

Colignonplein in Schaarbeek

Deelnemen?

Inschrijven voor 2 mei via inschrijvingsformulier hieronder

Prijs?

gratis

Taal?

Nederlands en Frans