Deze vorming is volzet. Heb je toch nog interesse om deel te nemen, schrijf je dan in op de wachtlijst >>>

Wil je binnen je culturele instelling artistiek aan de slag met tieners? Ontdek op deze vorming diverse participatieve methodieken om dit vorm te geven samen met de tieners. Alle geïnteresseerden zijn welkom op maandagnamiddag 10 oktober in Muntpunt om geïnspireerd te worden en mee na te denken over de voor- en nadelen van bepaalde methodieken.

We beginnen de vorming door het woord te geven aan kunsteducatieve organisatie Moossen de manieren waarop zij op een artistieke en participatieve manier werken met tieners. Met hun expertise gaan we kijken naar verschillende Brusselse voorbeelden aan de gesprekstafels. We bekijken samen met cultuur- en jeugdwerkers hoe we dit kunnen toepassen en wat interessant is voor de eigen werking.

Programma

13:00 Onthaal

13:30 Introductie vormingstraject

Korte introductie rond de vormingsreeks van Lasso rond artistieke talentontwikkeling van tieners en voorstelling guidelines.

14:00 Participatiemethodiek door Mooss

Mooss ontwikkelde een eigen methodiek rond het kunsteducatief werken met kinderen, jongeren en hun begeleiders. Deze methodiek komen ze zelf op een interactieve manier aan jullie voorstellen. Achteraf is er ook tijd om vragen te stellen, opmerkingen te geven en reacties te uiten over hoe jij deze methodiek ziet binnen jouw werking.

15:15 Pauze

15:30 Gesprekstafels keuze 1: Mister Box | kleinschalig maatwerk

Olivier D'Hose ontwikkelt, ondersteunt en begeleidt met Mister Box creaprojecten in alle mogelijke vormen en maten via audiovisuele en beeldende projecten op een speelse en actieve manier waarmee ze met de materialen omgaan.

15:30 Gesprekstafel keuze 2: Muntpunt | Wat met tieners in de bib?

Na heel wat onderzoek en experiment bouwt Muntpunt haar jongerenwerking verder uit. Christina Roelandt en Lise Vanderpiete vertellen over de plaats van tieners in de bibliotheek en wat ze er kunnen doen.

15:30 Gesprekstafel keuze 3: Bazart | Kunstjeugdbeweging in Brussel

Bazart is de kunstjeugdbeweging van Mooss. Een jeugdbeweging waar je speelt met kunst, cultuur en kilo’s plezier! Rosanne Hulsbosch is vormingsverantwoordelijke en vertelt over de werking van in Brussel en het netwerk van culturele partners.

16:30 Receptie

Deze vorming kost €20 per persoon inclusief het boek over de participatieve methodiek van Mooss: 'Kunst- en erfgoededucatie - Theorie en praktijk' (ter waarde van €31,80 in de boekhandel).

Indien je het boek niet wenst te ontvangen, betaal je €10 voor de vorming.

Deze vorming is volzet. Heb je toch nog interesse om deel te nemen, schrijf je dan in op de wachtlijst >>>

Praktische info

Wanneer?

Maandagnamiddag 10 oktober | 13:00 tot 17:00

Waar?

Muntpunt

Deelnemen?

Inschrijven via onderstaand formulier

Prijs?

Deze vorming kost €20 per persoon inclusief het boek over de participatieve methodiek van Mooss: 'Kunst- en erfgoededucatie - Theorie en praktijk'.