Een vorming om de speelse gespreksmethode BabbelArt te leren kennen.
Indien u niet kan inschrijven voor deze vorming: er vindt een volgende vorming plaats op dinsdag 15 mei 2018.

Een vorming voor leerkrachten, jeugd- en cultuurwerkers die werken met jongeren en die op zoek zijn naar een methode om met hun jongeren het gesprek over kunst, cultuur en creativiteit aan te gaan. De gespreksmethode is geschikt voor jongeren van 10 jaar tot 18 jaar.

BabbelArt?
BabbelArt is een speelse gespreksmethode die jongeren stimuleert om te praten over kunst en cultuur. Jongeren leren elkaar beter kennen en de begeleider krijgt meer inzicht in de wereld van de jongeren. BabbelArt kan gespeeld worden in verschillende contexten, vb: als opwarmer voor een projectweek op school, als onderdeel van een cultureel traject in het jeugdhuis of bij de start van een vakantieweek in een cultuurhuis. Lees meer hierover op Babbelart.be

BabbelArt bestaat uit twee delen die los van elkaar kunnen gespeeld worden. Dit naargelang de context, het doel en de interesse van begeleider en jongeren met wie het spel gespeeld wordt. Deel 1 van het spel stimuleert de reflectie over kunst, cultuur en creativiteit en wil de blik van de deelnemers hierover verruimen. Theater, dans, muziek en ook meer hedendaagse cultuuruitingen zoals fashion design, make-up art, slam poetry etc. vormen interessante uitgangspunten voor een gesprek over de plaats van kunst en cultuur in het leven van de spelers. In Deel 2 organiseren de spelers hun eigen ideale kunstenfestival. De spelers creëren nieuwe activiteiten en denken na over de manier waarop ze deze activiteiten zullen tonen op het festival (workshop, expositie, optreden...). Ze bedenken een geschikte locatie en titel voor het festival en ze bepalen met welke partners er moet samengewerkt worden om het festival mogelijk te maken.

Programma

9:30 - 10:00 Onthaal

10:00 - 10:30 Welkom MIMA & intro Lasso

10:30 - 11:15 BabbelArt Deel 1

11:15 - 11:30 Pauze

11:30 - 12:30 BabbelArt Deel 2

12:30 - 13:00 Netwerklunch

De vorming wordt gegeven door de spelexpert Michiel Kun van De Aanstokerij die stap per stap de speelse gespreksmethode BabbelArt overloopt. De verschillende delen van het spel worden in detail uitgelegd, er wordt getoond hoe we met het spel in de eigen context aan de slag kunnen (aan de hand van enkele spelbegeleidingstechnieken) en in kleine groepjes testen we enkele spelelementen uit.

De vorming wordt gegeven aan een beperkt aantal deelnemers zodat er voldoende tijd is om het spel effectief uit te testen en er de ruimte is om onderling uit te wisselen hoe de gespreksmethode kan gebruikt worden in de eigen context (school, jeugdhuis, cultuurcentrum...).

De vorming vindt plaats in het MIMA, het Millennium Iconoclast Museum of Art, wiens huidige expositie (die afloopt op 19 april!) je na de vorming gratis kan bezoeken.

BabbelArt werd gemaakt door Lasso in samenwerking met de spelexperten van De Aanstokerij.
Meer info nodig? Bezoek Babbelart.be; je vindt hier ook getuigenissen van deelnemers, of mail
stephanie.lemmens@lasso.be

Praktische info

Wanneer?

Donderdag 19 april 2018 van 9u30 tot 13u

Waar?

MIMA (Brussel)

Deelnemen?

Voor deze activiteit dien je in te schrijven via onderstaand inschrijvingsformulier
Inschrijven kan tot en met 16 april 2018

Prijs?

De deelnameprijs bedraagt €25 inclusief een publicatie met praktijkverhalen, lunch én de mogelijkheid om de dag zelf het MIMA gratis te bezoeken.

Je ontvangt een factuur na inschrijving
.

Bij deelname aan deze vorming kan je BabbelArt aankopen aan een voordeeltarief van €39 (ipv €49).