Hoe ga je met een groep jongeren of volwassenen het gesprek aan over kunst en cultuur? Hoe kan je op een heel fijne manier de artistieke talenten en culturele interesses van je groep ontdekken?  

Op maandag 16 september 2019 organiseert Lasso een open vorming over de speelse gespreksmethode BabbelArt, specifiek voor leerkrachten, vormings- en (kunst)educatieve medewerkers professionals uit het jeugdwerk, socio-culturele veld en de culturele sector. 

Programma

14:00 Onthaal en introductie

14u15 Maak je keuze: welk deel wil je ontdekken?

Keuze 1 Deel 1/ In dialoog over artistieke talenten en culturele interesses

Keuze 2 Deel 2/ Organiseer je ideale kunstenfestival

15:45 Terugkoppeling en afronding

Babbel wat?

BabbelArt is een tweetalige, speelse gespreksmethode die gespeeld kan worden in verschillende contexten vb. als opwarmer van een project, als onderdeel van een cultureel traject, als inspraakmethodiek voor het vrijetijdsprogramma.

Het bestaat uit twee delen die los van elkaar kunnen gespeeld worden. Deel 1 wil de blik verruimen van de deelnemers over kunst, cultuur en creativiteit en de dialoog voeden over de plek van kunst en cultuur in het leven van de spelers.

In deel 2 organiseren de spelers hun ideale kunstenfestival. De spelers creëren nieuwe activiteiten en denken na over de manier waarop ze deze activiteiten zullen tonen op het fictieve festival. Ze bedenken een geschikte locatie en titel en ze bepalen met welke partners er moet samengewerkt worden. 

AANSLUITEND: Vanaf 16u kan je vrijblijvend aansluiten bij het slotmoment ‘Applaus’: Met APPLAUS! sloegen Kaaitheater, Kunstenfestivaldesarts, Bronks, KVS en Beursschouwburg twee jaar lang de handen in elkaar om oefenkansen Nederlands te creëren. Ze nodigden jonge mensen uit in onze kunstenhuizen, waar ze workshops volgden en voorstellingen en concerten bezochten. Ze leerden elkaar én Brussel kennen en maakten zich al die kunstplekken eigen. Op maandag 16 september van 16:00 tot 18:00 wordt er op het dakterras van de Beursschouwburg teruggeblikt op de twee leerrijke jaren en worden de plannen voor de toekomst bekend gemaakt. Wil je hier graag aan deelnemen? Schrijf dan in via deze link >>>

Praktische info

Wanneer?

Maandag 16 september 2019 

Waar?

Beursschouwburg, A.Ortstraat 20-28, 1000 Brussel 

Deelnemen?

Inschrijven via onderstaand formulier 

Prijs?

Deelnameprijs bedraagt €15 inclusief een publicatie met praktijkverhalen. Je ontvangt een factuur na inschrijving. Bij deelname aan deze vorming kan je BabbelArt aankopen aan een voordeeltarief van €39 (ipv €49).