BabbelArt in Les Actes

© Lies Vanhauwere

Eind januari 2019 debatteerden leerkrachten uit het secundair onderwijs, kunstenaars en medewerkers van culturele organisaties uit Brussel, wisselden ze uit en verrijkten ze elkaar tijdens het colloquium "Les places et les effets de l'artiste à l'école et sur les institutions culturelles" in het Institut Sainte-Marie in Sint-Gillis. Lasso was ook aanwezig en focuste er tijdens een rondetafelgesprek op BabbelArt, een speelse gesprekmethode en een instrument voor co-creatie bij het opzetten van participatieve culturele projecten.

Dit colloquium vond plaats in het kader van een "Next Generation, Please!" – project, en mondde uit in een publicatie, “Les Actes”. Hierin wordt dieper ingegaan op volgende vragen: “Hoe ziet een artistiek traject tussen het Kunstenfestivaldesarts, de Veerman en een klas eruit? Hoe verzin je de regels van het spel tussen leerkracht, leerling, kunstenaar en de culturele instelling? Hoe ziet een kunstproject tussen een school voor algemeen onderwijs en een school voor buitengewoon onderwijs (Les Masques Moches) eruit? Wat waren de uitdagingen van het project Collection Remix?”

Nieuwsgierig geworden? Dompel je onder in deze publicatie! Het artikel van de rondetafel tussen Lasso en het Kaaitheaer vind je in bijlage (in het Frans - zie download >>>).
Voor de aankoop van Les Actes du colloque, (in het Frans) bestel de publicatie hier en/of via info@opemap.be (12€)