Dit was pARTicipe!

Op  6 juni 2019 organiseerde Lasso pARTicipe!, een inspiratiedag in Muntpunt voor iedereen die op een participatieve manier met kinderen en tieners rond cultuur werkt. Leerkrachten, jeugd- en cultuurwerker konden kennismaken met het culturele aanbod, geïnspireerd te raken over hoe je als jeugdorganisatie of school kan samenwerken met een culturele organisatie of een artistiek project op poten kan zetten. 

Graag horen we trouwens wat jullie ervan vonden. Vitamine C/Publiq maakte een kort  evaluatieformulier Alvast dank voor het invullen: met jouw input kunnen we voor de volgende inspiratiedag nog beter op jullie noden/wensen inspelen. Het invullen neemt max 10 minuten in beslag. 

  • pARTicipe! in beeld

Mogelijk heb jij onze fotograaf en reporter gespot, maar deden zij hetzelfde? Je komt het hier te weten, in het foto-album en in de videoreportage.

  • BabbelArt in actie 

Bekijk hier het filmpje waar de Sint Gillisschool samen met Kamo vzw artistiek aan de slag gaat met de speelse gespreksmethode BabbelArt. Nog meer filmpjes kan je bekijken via ons vimeo-kanaal.

  • Cultuurmarkt 

Met: Filem’On, Bozar, Stapstad, Bronks, Argos, KMSKB, JEF jeugdfilm, COOP, Zinnema, Wiels, Villa Empain, Ultima Vez, Labolobo, Jeugd & Muziek, De Munt, Groep Vers, VGC Paspartoe groepspas . Deze en meer organisaties vind je terug op www.kunstvoorketjes.be

  • Praktijken aan het woord 

1/ Boeken & Verhalen

2/ Cinema & Fotografie

 3/ Creatieve plekken (Jeugdhuis DAR)

  • Jouw mening telt!

Graag horen we trouwens wat jullie ervan vonden. Vitamine C/Publiq maakte een kort evaluatieformulier. Alvast dank voor het invullen: met jouw input kunnen we voor de volgende inspiratiedag nog beter op jullie noden/wensen inspelen. Het invullen neemt max 10 minuten in beslag. 

Deze inspiratiedag organiseerde Lasso ihkv van het project Kunst voor Ketjes met de steun van VGC/Stedenfonds en het project Try Out Teens met ondersteuning van de Vlaamse Overheid.

pARTicipe! werd georganiseerd i.s.m. Vitamine C, het leren netwerk voor cultuureducatie in de vrije tijd van publiq vzw, waar ook LASSO deel van uitmaakt. Vitamine C werkt over de grenzen van sectoren en disciplines aan expertisedeling, inspiratie, dialoog en uitwisseling. Zo bouwen we in overleg met zo veel mogelijk partners over heel Vlaanderen en Brussel een duurzaam, lerend en boeiend netwerk voor cultuureducatie in de vrije tijd uit. pARTicipe! kreeg steun van Vitamine C i.h.k.v. de roadtrip cultuureducatie die nu loopt: 10 gratis events rond cultuureducatie verspreid over heel Vlaanderen, 10 boeiende onderwerpen en momenten voor ontmoeting. Wil je meer weten over Vitamine C, de roadtrip cultuureducatie en ook deel uitmaken van dit boeiende netwerk? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Vitamine C of volg hen op facebook