Lasso & D'BROEJ | Try Out

Brussel is een geschakeerde, veelkleurige en meertalige stad. Een jonge stad vol contrasten. Met welvarende buurten en uitgesproken arme wijken. Maar ook een rijke stad met een erg uitgebreid artistiek en cultureel leven. In de door kansarmoede getroffen buurten zijn er werkingen voor maatschappelijk kwetsbare jongeren, plaatsen waar kinderen de kans krijgen om te ontdekken wie ze zijn en wie ze wíllen zijn. Deze wijkgerichte jeugdwerkingen werken geregeld samen met artistieke partners of organiseren zelf creatieve ateliers en projecten. Van hun kant proberen heel wat culturele organisaties hun aanbod af te stemmen op de vragen van de jeugdwerkingen.

Try Out is er voor Brusselse jeugd- en cultuurwerkers die op zoek zijn naar praktische tips en inspirerende ideeën om nog beter samen te werken. Het wil een inspiratiebron zijn vol kleine en grote ideeën, praktische tips en filosofische overwegingen die jeugd- en cultuurwerkers helpen om elkaar beter te verstaan en te vinden als samenwerkingspartners.
Try Out is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Lasso, het Brussels netwerk voor cultuureducatie en –participatie en D'BROEJ vzw dat de fusieorganisatie is van een aantal Brusselse wijkwerkingen voor kinderen en jongeren.
Try Out
is is gratis te verkrijgen voor Brusselse organisaties. Aan organisaties van buiten Brussel vragen we € 10.
Wil je meer informatie over Try Out of een exemplaar bestellen, mail dan naar info@lasso.be.

Lees hieronder de online doorbladerbare versie of download het artikel rechtsbovenaan.