Move It Kanal | Project "Dansen in Brussel"

In januari 2020 ging een nieuw Move It Kanal-project van start: “Dansen in Brussel”. De sleutelpartners rond het project zijn: het dansgezelschap Ultima Vez, de Kunsthumaniora Brussel en Lasso.

15 leerlingen van het 5e jaar Woord van de Kunsthumaniora Brussel komen elke donderdagnamiddag samen met een groep leerlingen van de Cardijnschool (Buitengewoon Secundair Onderwijs in Anderlecht) om deel te nemen aan een dansatelier.

Het project is ingebed in een breder traject onder leiding van Seppe Baeyens van Ultima Vez rond wekelijkse dansateliers voor een breed publiek. Bijkomend nemen ook leerlingen van Basisschool De Windroos en een groep van Zonnelied-’t Zinneke (Begeleid wonen voor mensen met een verstandelijke beperking), beide uit Molenbeek, hieraan deel. Samen met Belgische en Maghrebijnse muzikanten werken ze toe naar een toonmoment van hun eigen danscreatie, de “Dadeldans”. Het toonmoment vindt plaats op zaterdag 25 april, de jaarlijkse Dag van de Dans. 

Lasso begeleidt dit project inhoudelijk: we bekijken samen hoe dit danstraject een bredere impact kan hebben bijvoorbeeld m.b.t. het versterken van de link tussen de school en de buurt.

Wat staat er zoal op het programma ? Dansen en ontmoeten, terugkoppelen met de leerlingen en andere betrokkenen hoe ze dit ervaren. Maar vooral: samen dansen op de Dag van de Dans!

Benieuwd naar het resultaat? Stip alvast 25 april aan in je agenda, meer info volgt!