Move It Kanal | Project "Une découverte du monde culturel à BXL"

In oktober 2019 ging het project “Une découverte du monde culturel à BXL“ van start, met het Franstalige Jeugdhuis Mosaïc (Koekelberg). Tot juni 2020 zullen de jongeren van de groep Roulette 12+, telkens voor periodes van drie weken, ondergedompeld worden in een ander thema. Zo zullen ze kunnen proeven van het culturele aanbod in Brussel.

De jongeren kozen, samen met de jeugdwerkers, bij aanvang van het jaar enkele thema’s die ze graag wilden ontdekken. Het eerste thema dat aan bod kwam was “natuur en cultuur”: een samenvoeging van twee velden die zowel de jongeren als de jeugdwerkers prikkelden.

Op het programma: een workshop in COOP waarbij ze plantaardige inkt maakten van plantengallen, een bezoek van het Museum voor Natuurwetenschappen en een rondleiding op een tentoonstelling over de stad van morgen in BELexpo.

Vanaf januari 2020 vindt de volgende driedelige reeks van culturele activiteiten plaats. Dit keer is het thema “muziek”. Wil je op de hoogte blijven van dit project? Houd onze Instagrampagina in het oog!