Move It Kanal Festival Poster

Binnen het project Move It Kanal werken we al een tijd rond het thema “jongerenfestivals en evenementen”. 

Tijdens gesprekken met cultuurwerkers, jeugdwerkers en andere partners kregen we vaak te horen dat er niet genoeg culturele festivals voor en door jongeren bestaan. We gingen met die nood aan de slag, en kwamen na een onderzoek tot de Move It Kanal Festival Tool.

Deze poster met culturele festivals en evenementen in het Brusselse ontwikkelden we voor jeugdwerkers, groepsbegeleiders en leerkrachten. Zij vinden er een resem events op die een aanbod hebben voor of door jongeren. 

Zij kunnen de tool gebruiken om

  • hem op een zichtbare plaats aan de muur te hangen en zich te laten inspireren door het rijke aanbod aan jongerenfestivals in Brussel!
  • erover te praten met hun jongeren, samen met hen meer info op te zoeken over hoe ze (individueel of samen) kunnen deelnemen, en op ontdekking gaan in de stad
  • samen met hun jongeren op zoek te gaan naar een festival/evenement dat er nog niet op staat en het toe te voegen aan de poster
  • als inspiratie te dienen om een eigen festival te creëren in hun jeugdhuis/school. 

Bekijk en download de poster en de begeleidende brief. Goesting om zo’n posters op te hangen? Dat kan! Bestel je gratis exemplaar via info@lasso.be. Feedback is ook welkom via farah.mohamed@lasso.be.