Hieronder vind je een overzicht van artistieke vormingen en opleidingen speciaal voor begeleiders van groepen kinderen en jongeren in de vrije tijd.

In Brussel:

Art Basics for Children

In het ABC-Huis worden thematische workshops georganiseerd ter kennismaking met de collectie of verdere verdieping van de activiteiten, waarvoor men zich individueel kan inschrijven. Oa. workshops Kamishibai, creative storytelling, speelgoedatelier, eetatelier,...

Meer info >>

Jekino

Jekino organiseert specifiek voor begeleiders een vorming filmeducatie. Film en andere audiovisuele media hebben een centrale plaats in de leefwereld van kinderen en jongeren.
In onderlinge samenspraak wordt er een programma opgesteld, aangepast aan de specifieke noden en wensen van de deelnemers. Ook voor specifieke vormingen rond film kan je bij Jekino terecht.
Er zijn vier vormingen beschikbaar: scenario, geluid, cinematografie en montage.

Meer info >>

Kamo

Kamo werkt al meer dan 10 jaar volgens een eigen methodiek en streeft daarbij heel wat socio-artistieke doelstellingen na. In de vormingen slaat Kamo een brug tussen eigen expertise en de kennis, ervaring en vaardigheden van de begeleiders, leerkrachten,…
Voor iedereen die met of voor kinderen werkt: jeugdwerkers, leerkrachten, animatoren…

Meer info