De publicatie BrusselArt werd ontwikkeld op vraag van vormingswerkers uit de socio-culturele sector, welzijnswerkers en leerkrachten uit het volwassenenonderwijs. Het is een bundeling van het Brusselse cultuuraanbod op maat van groepen (kwetsbare) volwassenen.

Brussel heeft een bijzonder gevarieerd en breed cultureel en artistiek aanbod. Je weg vinden in dit steeds groeiende, veranderende en diverser aanbod is niet altijd eenvoudig en creëert bijkomende participatiedrempels.

Werken voor een volwassen publiek vraagt ook een andere aanpak dan werken voor kinderen en jongeren. Onze ervaring is dat cultuurbemiddeling op maat van groepen volwassenen veel meer maatwerk is en minder kant-en-klare pakketten oplevert. De inspanningen gebeuren meer à la tête du client, er zit meer improvisatie in. Dat zorgt ervoor dat het aanbod niet altijd even zichtbaar is voor vormingsmedewerkers uit de socio-culturele sector, welzijnswerkers of leerkrachten uit het volwassenenonderwijs.

Het doel van de publicatie BrusselArt - Cultuur op maat van groepen was hier verandering in te brengen. Naast een overzicht van de culturele instellingen die groepen volwassenen op een warme en inspirerende manier onthalen, werden ook een aantal Brusselse praktijkverhalen gedocumenteerd. Daarnaast bevat het boekje heel wat concrete informatie en verwijzingen naar tal van ondersteunende diensten en organisaties. Dit alles om de reeds bestaande linken tussen de Brusselse culturele instellingen en welzijnsorganisaties, instellingen voor volwassenenonderwijs en het diverse Brusselse verenigingsleven te verstevigen en te voeden, en, als het even kan, verder te vermenigvuldigen.

Hieronder kan je de publicatie doorbladeren.

Wil je graag een papieren versie van de publicatie? De publicatie kost €10 per stuk voor administratie- en verzendingskosten. Voor non-profit organisaties uit Brussel geldt het voordeeltarief van €5. Plaats je bestelling via ons bestelformulier en we sturen de publicatie naar je op.

Deze publicatie kwam tot stand dankzij de steun van de Vlaamse minister bevoegd voor Brussel.